Bondscoach Stanley Menzo stapt na 9 maanden alweer op bij Suriname
i

ANP

Bondscoach Stanley Menzo stapt na 9 maanden alweer op bij Suriname

Joris Kaper • 11:38, 21-08-2022 / Laatste Update: 01:22, 12-12-2023

Stanley Menzo, bondscoach van het Surinaamse voetbalelftal, stapt per 1 september op. De oud-keeper van onder meer het Nederlands elftal, PSV en Ajax is ingegaan op een 'lucratief' aanbod uit het buitenland. Dat deelde hij zaterdag mee via een videopersconferentie aan de Surinaamse pers, zo meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De huidige assistent van Menzo, Roberto Gödeken, neemt de taken van Menzo tijdelijk over. Dat gebeurt in ieder geval in september, wanneer het Surinaamse 'Natio' een paar interlands speelt. Menzo wilde nog niet zeggen wie zijn nieuwe werkgever wordt. Zijn nieuwe club zal daar zelf informatie over bekendmaken. Verschillende media in China melden echter dat het om Bejing Guoan gaat. Daar was hij eerder al werkzaam als coach van de beloftenploeg.

Interview met Sportnieuws.nl

Menzo trad begin januari aan als bondscoach en volgde toen Dean Gorré op, die in de zomer vorig jaar vertrok. Menzo is dus slechts 9 maanden in dienst geweest van Suriname. Afgelopen juni sprak Sportnieuws.nl nog met Menzo over zijn toekomstvisie van Suriname als voetballand.