Adel Amrouche Tanzania Marokko Afrika Cup
Adel Amrouche is door Tanzania ontslagen na Marokko verdenken van corruptie. © Getty Images
i

Adel Amrouche is door Tanzania ontslagen na Marokko verdenken van corruptie

Bondscoach Tanzania ontslagen nadat hij Marokko betichtte van corruptie

20:42, 19-01-2024 / Laatste Update: 20:42, 19-01-2024

De trainer van Tanzania, Adel Amrouche, is door de bond van het land op straat gezet. Dit omdat hij Marokko had beticht van corruptie in aanloop van het Afrika Cupduel. Hij kreeg al een schorsing van de Afrikaanse bond, maar Tanzania besluit hem direct de laan uit te sturen.

Het was een aparte situatie bij voorafgaand aan de Afrika Cupwedstrijd tussen Tanzania en Marokko. De bondscoach van Tanzania zei toen: "Op dit moment bepaalt Marokko het Afrikaanse voetbal. Ze kiezen hun scheidsrechters uit en wij zijn slechts toeschouwers." Ook noemde hij Marokko "het grootste gezag in het Afrikaanse voetbal". Er werd vervolgens verloren met 3-0 van Marokko.

Schorsing

Na deze rare uitspraken besloot de bond van het toernooi hem een schorsing te geven. Hij werd voor acht duels geschorst en mocht even tienduizend euro ophoesten. De Tanzaniaanse bond distantieerde zich van de uitspraken en besloot hem nu ook te ontslaan. 

De assistent  Hemed Suleiman neemt het nu over voor de twee resterende groepsduels in de Afrika Cup. Ze spelen nog tegen Zambia en DR Congo.