Bondscoach Wales ziet naïef team: ‘We hebben alles op de wedstrijd tegen Oekraïne gezet’
i

Pro Shots / SIPA USA

Bondscoach Wales ziet naïef team: ‘We hebben alles op de wedstrijd tegen Oekraïne gezet’

Joris Kaper • 09:19, 09-06-2022 / Laatste Update: 01:05, 08-01-2024

Bondscoach Rob Page van Wales baalt van de manier waarop zijn ploeg woensdag van het Nederlands elftal verloor in de Nations League. "Als je in de 92e minuut gelijkmaakt, dan moet je dat punt koesteren", zei hij over de 1-1 van Rhys Norrington-Davies. "Ik vind het vrij naïef dat we dan nog een treffer tegen krijgen."

Toch heeft Page daar wel een verklaring voor. Hij denkt dat Wales niet met dezelfde kansen als Oranje, Polen en België aan de Nations League begonnen. "We hebben alles op het duel afgelopen zondag tegen Oekraïne gezet", aldus Page. "Dat is gelukt, want na 64 jaar mogen we weer naar het WK. En daar zijn we heel trots op. Maar door dat duel speelden we vorige week woensdag met invallers tegen Polen. We verloren maar met 2-1, maar we verloren wel."

'Niet met beste ploeg tegen Oranje'

Over het duel met Oranje zei Page: "Tegen Nederland konden we door het duel met Oekraïne ook niet met onze beste ploeg spelen. Dat is jammer, maar de komende 4 duels in de Nations League komen ons wel gelegen. Tijdens die wedstrijden willen we wennen aan het niveau dat we op het WK van onze tegenstanders mogen verwachten."