Bordeaux-speler ontwaakt uit coma: 'We zijn voorzichtig optimistich'
Alberth Elis verlaat per brancard het veld. ©ProShots

Bordeaux-speler ontwaakt uit coma: 'We zijn voorzichtig optimistich'

00:27, 29-02-2024

Bordeaux-speler Alberth Elis is zaterdagavond na een harde botsing in het duel tegen Guingamp gewond geraakt aan zijn hoofd. De speler kwam hard in aanraking met Donatien Gomis van Guingamp. Elis is woensdag uit zijn kunstmatige coma gekomen.

Het voorval gebeurde zaterdagavond in de Ligue 2-wedstrijd al na veertig seconden. Alberth Elis en Donatien Gomis knalden hard tegen elkaar in een luchtduel, waarna Elis neerging en minutenlang op het veld werd behandeld aan zijn hoofdwond. De aanvaller uit Honduras werd per brancard afgevoerd en naar het ziekenhuis gebracht.

Kunstmatige coma

Hoewel Elis bij bewustzijn was toen hij het veld verliet, brachten artsen in het ziekenhuis hem in een kunstmatige coma, waarna hij is geopereerd. De wedstrijd ging daarna gewoon verder en Bordeaux won met 1-0. De club droeg de zege op aan Elis.

De situatie bleef een paar dagen onveranderd. "Hij heeft een hoofdtrauma opgelopen, waardoor hij nog steeds in coma wordt gehouden. We zullen zijn gezondheidstoestand in het ziekenhuis volgen. Maar op dit moment is het nog steeds onmogelijk om iets te zeggen over de gevolgen voor Alberth en over de prognose", zo schrijft Bordeaux.

Uit de coma

Inmiddels is Elis uit zijn coma ontwaakt. Zijn familie schrijft in een verklaring: "We zijn blij te melden dat Alberth wakker is geworden en tekenen van herstel vertoont. We zijn voorzichtig optimistisch. De komende dagen zullen cruciaal zijn."

De familie wil iedereen bedanken die steun heeft betuigd. "Onze speciale dank gaat uit naar de medici die hem verzorgen. Alberth is een vechter. We zullen met een update komen wanneer er iets aan zijn situatie verandert."