Boris Johnson geeft Britse sportfan hoop met routekaart om uit lockdown te komen
i

Getty Images

Boris Johnson geeft Britse sportfan hoop met routekaart om uit lockdown te komen

Bart van der Wijst • 21:16, 22-02-2021 / Laatste Update: 20:14, 08-01-2024

Boris Johnson heeft de sportfans in Groot-Brittannië hoop gegeven. De premier presenteerde maandag een routekaart waarin staat hoe de coronamaatregelen worden versoepeld de komende maanden. Als alles volgens plan verloopt, moet op 21 juni alles weer normaal zijn. En dat betekent goed nieuws voor de Britse voetbalfan.

Op 22 juni staan namelijk Tsjechië-Engeland en Kroatië-Schotland op het programma tijdens het EK. Dat betekent dus VOLLE BAK tanken in de pubs.

Meer chille dingen

De Britten hebben de komende periode dus wat om naar uit te kijken, maar er komt nog veel meer bij. Vanaf 29 maart mag er weer in teamverband worden gevoetbald. Ook is het dan weer toegestaan om andere buitensporten als tennis en golf te beoefenen. De krachtpatsers moeten iets langer geduld hebben. Op 12 april gaan de sportscholen open net als de zwembaden.

Fans in stadions

Vanaf 17 mei zijn er ook weer voetbalfans welkom in de stadions. Het verschilt per stadion hoeveel man er mag komen. De laatste speelronde van de Premier League is op 17 mei. Op 15 mei is de finale van de FA Cup, maar onduidelijk is of daar al publiek bij mag zijn.