Borna Sosa over discussie Mislintat: ‘Snap niet waarom mensen daar probleem van maken’
i

Getty Images

Borna Sosa over discussie Mislintat: ‘Snap niet waarom mensen daar probleem van maken’

Pim Huberts • 01:05, 24-09-2023 / Laatste Update: 06:36, 12-12-2023

Borna Sosa heeft zich op social media uitgelaten over zijn veelbesproken overgang naar Ajax. De Kroatische verdediger werd op de slotdag van de transferperiode overgenomen van Stuttgart, maar dat bleek te zijn gegaan via een zaakwaarnemersbedrijf waar Sven Mislintat, de technisch directeur van de Amsterdamse club, aandelen in had.

"Ik denk dat we andere dingen hebben om op te focussen", schrijft hij. "Voor de laatste keer: ik heb Arthur Beck (een van zijn zaakwaarnemers) met volledig vertrouwen de opdracht gegeven om met Ajax te praten".

Probleem

Sosa 'begrijpt niet waarom mensen daar een probleem van maken'. "Ik ben heel erg blij en trots om voor Ajax te spelen", concludeert hij.

Strijd met Ajax

Mislintat haalde Sosa op de slotdag van de transfermarkt op bij Stuttgart. Ajax betaalde 8 miljoen euro voor de vleugelverdediger, die via het Duitse zaakwaarnemersbureau AKA Global naar Amsterdam kwam. Dat bureau heeft aandelen in het databedrijf Matchmetrics, waarvan Mislintat aandelen bezit. Het kopen van de speler via deze constructie is waarschijnlijk in strijd met regels waar Ajax zich als beursgenoteerd bedrijf aan moet houden. Onderzocht wordt of Mislintat heeft verdiend aan de transfer van Sosa.