Borussia Dortmund is (voor even) koploper van de Bundesliga na zege op Hoffenheim

Brian Vesseur • 00:28, 30-09-2023 / Laatste Update: 07:47, 07-01-2024

Borussia Dortmund is de koploper van de Bundesliga! Vrijdagavond won Dortmund met 3-1 op bezoek bij Hoffenheim, waardoor het nu 14 punten heeft na 6 wedstrijden. Bayern München en Bayer Leverkusen staan op 13 punten en komen dit weekend nog in actie. Ook Stuttgart en RB Leipzig kunnen met 12 punten uit 5 wedstrijden nog over Dortmund heen.

Niclas Füllkrug zette de bezoekers na 18 minuten op voorsprong, Andrej Kramaric maakte via een penalty na 25 minuten de 1-1 namens Hoffenheim. Dortmund-veteraan Marco Reus zorgde vlak voor rust voor de 2-1. Donyell Malen stond overigens in de basis bij Borussia Dortmund.

Rode kaart

In de 71e minuut kreeg Rami Bensebaini van Dortmund een 2e gele kaart voorgeschoteld, waardoor het team met 10 man verder moest. Ondanks die rode kaart behield Dortmund de voorsprong. Sterker nog: in de blessuretijd mochten de bezoekers nog 1 keer counteren en toen kon Julian Ryerson scoren: 3-1.