Borussia Dortmund overwintert in CL na zege op AC Milan

Joris Kaper • 00:14, 29-11-2023

Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League! De ploeg van Donyell Malen versloeg concurrent AC Milan met 3-1, maar daar zag het in de openingsfase nog niet naar uit.

Na 5 minuten claimden de Milanezen, met Tijjani Reijnders in de basis, een handsbal van Nico Schlotterbeck. Milan kreeg er inderdaad een pingel voor, maar Olivier Giroud schoot deze slecht in en doelman Kobel redde dan ook.

0-1

4 minuten later was het aan de andere kant wel raak. Scheidsrechter Istvan Kovacs floot opnieuw voor een strafschop nadat Davide Calabria zijn tegenstander neerhaalde. Vervolgens mistte Marco Reus niet. Hij zette de ploeg met Donyell Malen in de basis op een vroege 1-0-voorsprong.

Gelijkmaker

Nog voor rust maakte Milan via Samuel Chukwueze gelijk en dat was dan ook de ruststand.

2e helft

In de 2e helft was het allereerst Jamie Bynoe-Gittens die opnieuw voor de voorsprong zorgde.

1-3

10 minuten later stond Dortmund zelfs op 3-1 en dit keer was het Karim Adeyemi die scoorde voor de Duitse ploeg.

Overwintering

Met de zege is Dortmund geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Duitsers hebben 10 punten en daarmee kan alleen PSG nog langszij komen. De Fransen hebben 7 punten, terwijl Milan en Newcastle United allebei 5 punten hebben. In de laatste ronde staat in deze spannende poule dus nog heel veel op het spel!