Borussia Dortmund zorgt door gepruts bij Augsburg voor nog grotere achterstand op Bayern

Eimert Pruis • 21:49, 27-02-2022 / Laatste Update: 09:57, 12-12-2023

Borussia Dortmund heeft de achterstand op koploper Bayern München groter laten worden. De nummer 2 van de Duitse Bundesliga kwam zondag bij het laaggeklasseerde FC Augsburg niet verder dan 1-1. De Belg Thorgan Hazard zette Dortmund voor rust nog wel op voorsprong. De Nigeriaanse invaller Noah Sarenren Bazee redde met minder dan een kwartier te gaan een punt, op aangeven van Arne Maier.

Donyell Malen vormde met Julian Brandt de voorhoede van Dortmund. De Noorse spits Erling Haaland is nog geblesseerd. Dat geldt ook voor onder anderen Marco Reus en de Belgische verdediger Thomas Meunier. De laatste ontbreekt mogelijk voor de rest van het seizoen door een gescheurde pees in een bovenbeen. Bij de thuisclub stond Jeffrey Gouweleeuw centraal in de defensie.

Dortmund heeft nu 8 punten achterstand op Bayern, dat zaterdag in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt wel met 1-0 won. Leroy Sané was de matchwinner. Hij scoorde ver in de 2e helft, net nadat hij in het veld was gekomen. Augsburg passeerde door het gelijkspel Hertha BSC op doelsaldo en bezet nu de 15e plaats. VfB Stuttgart en Greuther Fürth moeten zich onderin de meeste zorgen maken over degradatie.