Boscagli: 'Of we gaan onder water, of we vechten met onze borst vooruit'
i

Pro Shots / Toon Dompeling

Boscagli: 'Of we gaan onder water, of we vechten met onze borst vooruit'

Brian Vesseur • 13:25, 14-02-2021 / Laatste Update: 17:35, 08-01-2024

Olivier Boscagli is benieuwd wat de toekomst brengt na het pijnlijke puntenverlies van PSV tegen ADO Den Haag. De verdediger van de Eindhovenaren kijkt realistisch terug op de wedstrijd, waarin Michiel Kramer in de absolute slotfase met een omhaal voor de 2-2 zorgde.

"Uiteindelijk was het een goede wedstrijd van ons als je puur naar het voetbal kijkt", begint Boscagli. "Maar aan het einde is het resultaat het belangrijkste. Iedereen is nu enorm teleurgesteld. Nu ga je zien of we een echt team kunnen zijn. Of we gaan onder water, of we gaan nu met onze borst vooruit vechten om hieruit te komen."

Maar hoe PSV, dat 35 keer op doel schoot, niet wist te winnen, weet Boscagli ook niet. "Zoiets gebeurt soms."

Kampioenschap nog mogelijk?

Boscagli geeft niks op. "Er komen nog veel wedstrijden. We zijn op dit moment niet gefocust op de titel, maar willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Tegelijkertijd blijft in voetbal alles mogelijk. Dat zie je vandaag ook. Zij hebben een paar kansen en scoren twee keer, ook omdat wij dingen verkeerd doen. Daar zullen we naar moeten kijken en van moeten leren. Veel teams in de competitie spelen zoals ADO dat doet, met lange ballen. Wij waren daarop voorbereid en moeten beter verdedigen. De komende wedstrijden moeten we weer vechten."