Bosz laat voor het eerst van zich horen na ontslag: 'Afscheid valt mij bijzonder zwaar'
i

AFP

Bosz laat voor het eerst van zich horen na ontslag: 'Afscheid valt mij bijzonder zwaar'

admin • 11:40, 25-03-2021 / Laatste Update: 02:41, 06-01-2024

Trainer Peter Bosz heeft het even moeilijk. De 57-jarige oefenmeester werd dinsdag de laan uitgestuurd bij Bayer Leverkusen vanwege de teleurstellende resultaten en heeft nu voor het eerst op dit ontslag gereageerd.

"Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de emotionele berichten die ik heb gehad", zegt Bosz in een verklaring. "Het is voor ons allemaal geen makkelijke tijd. Het afscheid valt niet alleen mij bijzonder zwaar."

Begin was goed

Met Leverkusen, waar Bosz sinds begin 2019 werkte, eindigde hij in zijn eerste 1,5 seizoen als 4e en 5e van de Bundesliga. Deze voetbaljaargang ging het vooral in de eerste maanden voortvarend en deed Leverkusen bovenin mee, maar na de jaarwisseling ging het helemaal mis.

Neerwaartse spiraal

Moeizaam werden 4 van de laatste 17 wedstrijden gewonnen en uitschakeling in de DfB Pokal en Europa League volgde. In de competitie zakte de ploeg van de Nederlanders Daley Sinkgraven, Timothy Fosu-Mensah en Jeremie Frimpong naar de 6e plaats.

'Mooie tijd'

En dus viel het doek voor Bosz. "We hebben een mooie tijd gehad, waarin we attractief en succesvol voetbal speelden. Ik heb altijd jullie steun gevoeld. Ik weet zeker dat we onze sportieve doelen bereikt zouden hebben", schreef hij nog aan de fans.