Bosz trekt de haren uit zijn hoofd! Elitair PSG speelt met zielig Lyon, maar doet het minimale
i

AFP

Bosz trekt de haren uit zijn hoofd! Elitair PSG speelt met zielig Lyon, maar doet het minimale

Eimert Pruis • 00:37, 19-09-2022 / Laatste Update: 04:55, 12-12-2023

Paris Saint-Germain heeft de topper in Frankrijk bij Olympique Lyon gewoon gewonnen. Het Parijse sterrenensemble speelde als een elitair baasje met de tegenstander, maar hield die ook in leven. Niemand maakte het af en uiteindelijk bracht het eindsignaal van de scheidsrechter uitkomst: 0-1.

Want we hadden nog wel 90 minuten kunnen spelen, Lyon had niet gescoord. Het was om gek van te worden, zeker voor Lyon-coach Peter Bosz. Hij zag een oppermachtig PSG, dat weigerde afstand te nemen. Zelf kreeg Lyon enkele kansen, maar de bal wilde er zondagavond niet in voor de mannen van Bosz.

Elitevoetbal met tiki-taki

Paris Saint-Germain ging op z'n Parijs van start. Met veel elitevoetbal. PSG gooide er zelfs even tiki-taki uit, als FC Barcelona in zijn hoogtijdagen. Het leverde een vroege voorsprong op. Kylian Mbappé dolde wat spelers en daarna ging de bal met 1 keer raken van voet naar voet, totdat Lionel Messi de bal kreeg. BOEM: 0-1.

Overwicht

PSG had een overwicht en had ook nog meer kansen. Mbappé en Messi slaagden er alleen niet in om te scoren.

Lacazette en Toko Ekabmi kunnen de wedstrijd veranderen

Lyon deed ook zeker wel mee. Aanvoerder Alexandre Lacazette had zelfs moeten scoren toen hij bij de 2e paal opdook. Ook was hij met een fraaie actie en dito schot dicht bij de gelijkmaker. Dat gold ook voor Karl Toko Ekambi. Zijn schot ging in het zijnet.

No look-passjes

De wedstrijd vorderde en hoewel de stand 0-1 bleef, was het op het oog niet echt spannend. Dat vond PSG ook, dat iets koninklijks uitstraalde. Tot over het arrogante. Balletjes buitenkant voet, no look-passjes, het behoorde allemaal tot het arsenaal van PSG zondagavond.

Dichtbij en ver weg

Bosz werd er wanhopig van. Hij zag ook hoe dicht bij Lyon kwam. Want het bleef 0-1. Dat was mede te danken aan PSG, dat het voorin niet afmaakte, maar vooral aan Anthony Lopes. De Lyon-goalie keepte een geweldige wedstrijd. Lyon bleef in leven. Dat was ook het pijnlijke aan de avond. Lyon was zo dichtbij, maar tegelijkertijd zo ver weg.

PSG bovenaan, Lyon 6e

En dus is de orde weer in Frankrijk zoals we gewend zijn. PSG staat aan kop met 22 punten uit 8 duels, 2 punten meer dan nummer 2 Olympique Marseille. Lyon is na een uitstekende seizoenstart weggezakt en staat met 13 punten 6e. Moet Bosz alweer vrezen voor zijn positie?

Bosz kijkt jaloers naar de sterren van PSG