Botman met Newcastle United de Champions League in na punt tegen Leicester City
i

ANP

Botman met Newcastle United de Champions League in na punt tegen Leicester City

Yvo van Dorst • 00:57, 23-05-2023 / Laatste Update: 00:34, 12-12-2023

Het is Newcastle United gelukt om maandagavond hun Champions League-ticket al veilig te stellen. The Magpies kregen een flinke dot kansen, maar scoren lukte niet tegen Leicester City. Het werd 0-0 in Noord-Engeland, maar dat is voldoende om Liverpool achter te laten in de strijd.

Voor veel kijkers was het niet te geloven dat Newcastle United de winst uiteindelijk niet binnen haalde. Zowel in de 1e als in de 2e helft kreeg de ploeg van trainer Eddie Howe enorm veel kansen, maar hij wilde er maar niet in.

Stand

Newcastle United staat ondanks het gelijkspel nog altijd op de 3e plek in de Premier League, maar het gat met Manchester United is nog maar 1 punt. Liverpool staat nog 4 punten achter, waardoor Newcastle de Champions League-tickets en een plek bij de top 4 niet meer kan weggeven.

Degradatie

Voor Leicester City blijft het ongekend spannend onderin de Premier League. The Foxes hebben het inmiddels niet meer zelf in de hand, aangezien ze moeten hopen op een misstap van Everton. Zij spelen op de laatste speeldag thuis tegen Bournemouth. Leicester City thuis tegen West Ham United.