Branco van den Boomen en Stijn Spierings missen promotie met Toulouse

Eimert Pruis • 21:58, 30-05-2021 / Laatste Update: 17:10, 13-12-2023

Branco van den Boomen en Stijn Spierings gaan volgend seizoen met hun Toulouse niet in de Ligue1 voetballen. Toulouse won weliswaar de tweede finalewedstrijd van Nantes (0-1) maar dat was net niet genoeg na een eerdere 2-1-thuisnederlaag.

Toulouse slaagt er dus niet in om direct terug te keren op het hoogste niveau. De club degradeerde naar de Ligue2 doordat het seizoen 2019-2020 voortijdig werd stilgelegd vanwege de coronapandemie. De Franse club trok Van den Boomen en Spierings aan en hoopte zo op een kort verblijf op het tweede niveau.

Spierings speelt niet

Van den Boomen speelde dit seizoen 37 wedstrijden en scoorde 5 keer. Zondagavond was hij invaller. Spierings kwam niet tot spelen in de return. Dat terwijl de middenvelder in de halve finale tegen Grenoble nog trefzeker was en verder in totaal tot 10 doelpunten kwam in 29 wedstrijden.

Domme rode kaart

De Nederlanders zullen erg boos zijn op teamgenoot Nathan Ngoumou. Bij een 1-0-voorsprong kwam de jonge Franse middenvelder 5 minuten voor tijd in het veld. En 2 minuten later mocht hij alweer vertrekken na een domme en overdreven harde tackle.