Branco van den Boomen is (nog wel) positief over Ajax-trainer Maurice Steijn
i

Pro Shots

Branco van den Boomen is (nog wel) positief over Ajax-trainer Maurice Steijn

Eimert Pruis • 20:38, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:10, 11-12-2023

Branco van den Boomen weet niet of Maurice Steijn nog lang trainer van Ajax is. "Die vraag moet je niet aan mij stellen", antwoordde de middenvelder na de uiteindelijke nederlaag van 4-0 tegen Feyenoord. "Maar ik ben positief over onze trainer. Over zijn eerlijkheid en hoe hij naar onze groep is."

Ajax heeft onder Steijn slechts 5 punten in de eerste 5 competitieduels verzameld. De recordkampioen van Nederland staat 14e. Komende zaterdag wacht een uitduel met RKC Waalwijk, de nummer 13 van de Eredivisie. Niet wijst er op dat Ajax tegen de Brabanders weinig kansen gaat weggeven.

'We hebben de kwaliteiten'

Van den Boomen heeft niet het idee dat Steijn plannen smeedt die zijn spelersgroep niet kan uitvoeren. "Ik denk dat we die kwaliteiten wel hebben", zei hij. "Er is echt vertrouwen in onze trainer. Zeker bij de spelers die ik vaak spreek."

Logische verklaring voor wissels

Van den Boomen vindt het niet raar dat Steijn bijna wekelijks voor andere spelers kiest. "Als je niet presteert, dan ga je als trainer toch wisselen", stelde hij. "Dat zou ik ook doen. Ik zou ook op zoek gaan naar een team dat kan winnen, naar het beste elftal. Ik vind dat niet zo raar. Het is profvoetbal, je speelt bij Ajax. Als je een fout maakt, word je erop afgerekend."

'Voor mijn gevoel zit ik hier al lang'

"Er zijn zoveel nieuwe spelers gekomen", zei Van den Boomen die de eerste aanwinst was van Ajax voor dit seizoen. "Daardoor heb ik het gevoel dat ik hier al heel lang zit", stelde de middenvelder, die weinig vindt van het vertrek van directeur voetbalzaken Sven Mislintat en voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen. "Wij moeten veel beter gaan spelen. Vandaag in de slotfase van het duel met Feyenoord stonden er bij ons allemaal eilandjes op het veld. Het moet echt snel veel beter."