Braziliaanse politiek wil Copa América weghouden uit het land via Neymar
i

Getty

Braziliaanse politiek wil Copa América weghouden uit het land via Neymar

Sjors Tanis • 21:52, 01-06-2021 / Laatste Update: 18:25, 13-12-2023

Een Braziliaanse senator heeft voetbalvedette Neymar opgeroepen zich te verzetten tegen het spelen van de Copa América in Brazilië. Renan Calheiros wendde zich tot de international tijdens een zitting van een groep die onderzoek doet naar de aanpak van de coronapandemie door de regering van president Jair Bolsonaro.

"Neymar, ik spreek jou aan. Ga niet akkoord met de Copa América in Brazilië. Dit is niet het kampioenschap dat je nu moet spelen. We moeten een vaccinatiekampioenschap spelen. Jij moet nu scoren om die cijfers te verbeteren", zei de senator.

Juist weg uit andere landen door corona

Op maandag werd bekend dat de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol het kampioenschap van Zuid-Amerika heeft toegewezen aan Brazilië. Dat gebeurde na het afhaken van de oorspronkelijke organisatoren Colombia en Argentinië. Colombia wilde niet als gastland van het continentale kampioenschap optreden vanwege de gespannen politieke situatie in het land. In Argentinië ontstond onrust omdat het coronavirus volgens een groot deel van de bevolking niet onder controle is.