🎥 | Braziliaans volk (en president Lula) neemt massaal afscheid van Pelé, uitvaart in besloten kring

Sjors Tanis • 15:13, 03-01-2023 / Laatste Update: 02:28, 12-12-2023

De nieuwe Braziliaanse president Lula heeft in het stadion van Santos afscheid genomen van de overleden Pelé. Duizenden voetbalfans namen de afgelopen 24 uur tijdens een wake afscheid van de voetballegende, die donderdag op 82-jarige leeftijd overleed na een lang ziekbed.

President Lula was samen met zijn vrouw Janja met een helikopter naar de laatste rustplaats van Pelé gekomen. Hij heeft bij de kist zijn condoleances overgebracht aan de familie en met hen een gezamenlijk gebed gehouden voor Pelé.

100-jarige moeder

De kist van Pelé heeft 24 uur in het stadion van Santos gestaan. Momenteel vindt er een processie plaats door de straten van Santos. Speciaal voor zijn 100-jarige moeder Dona Celeste maakt de rouwstoet nog eenmaal een ommetje. De uitvaart zou dinsdag om 14.00 uur begonnen. Die vindt plaats in besloten kring.

Gezondheidsklachten

Pelé worstelde al jaren met gezondheidsklachten. Eind vorig jaar werd de Braziliaanse voetballegende opgenomen in het ziekenhuis omdat hij al langere tijd last had van darmkanker. De oud-topaanvaller staat bekend als 1 van de beste voetballers ooit. Pelé is de enige speler in de geschiedenis die zich 3-maal tot wereldkampioen kroonde.