'Brian Brobbey en Nederlands elftal weten ernst van hamstringblessure na MRI-scan'
Brian Brobbey verlaat de training. © Getty Images en ESPN

'Brian Brobbey en Nederlands elftal weten ernst van hamstringblessure na MRI-scan'

18:31, 12-06-2024 / Laatste Update: 18:43, 12-06-2024

De angst sloeg even om het hart bij Brian Brobbey, de rest van het Nederlands elftal én de fans toen de spits van Ajax geblesseerd de training van Oranje moest verlaten. Er is woensdag meteen een scan gemaakt en die gaf snel duidelijkheid.

Volgens De Telegraaf heeft de scan van de hamstring van de 22-jarige Brobbey aangegeven dat de spier alleen stijf is. Dit sluit een zwaardere blessure uit. Sportnieuws.nl-verslaggever Rick Kraaijeveld was bij de training in Wolfsburg aanwezig. In eerste instantie leek de blessure mee te vallen, maar uit zekerheid werd er toch een scan gemaakt. Het lijkt erop dat bondscoach Ronald Koeman en zijn spits door de uitslag daarvan opgelucht adem kunnen halen.

Zondag staat voor Nederland de eerste wedstrijd op het EK voetbal op het programma. Polen is dan de tegenstander. Later komt Oranje nog in actie tegen Frankrijk en Oostenrijk in de groepsfase.

Wisselend seizoen voor Brobbey

Dit seizoen stond Brobbey meermaals aan de kant met een blessure. Hij had bijvoorbeeld last van spierproblemen en een hamstringblessure. In de laatste tien interlands was Brobbey liefst zes keer afwezig wegens een blessure. De teller staat mede daardoor pas op twee wedstrijden in het Nederlands elftal.

Na het vertrek van trainer Maurice Steijn raakte Brobbey langzaam in topvorm bij Ajax. In zijn eerste zeven Eredivisiewedstrijden scoorde hij 'maar' twee keer. Vervolgens raakte hij op dreef onder John van 't Schip, met zestien doelpunten en zes assists in 24 wedstrijden. Uiteindelijk eindigde hij op achttien doelpunten en tien assists in de Eredivisie, wat zorgde voor een plek in de EK-selectie van Koeman.

Brobbey in Oranje

Brobbey werd tegen Canada als spits opgesteld bij Oranje, met Memphis Depay op linksbuiten en Jeremie Frimpong op rechts. De jonge spits werd in de 62e minuut gewisseld voor Wout Weghorst en zag zijn concurrent een minuut later de 3-0 maken. Uiteindelijk won Oranje met 4-0.

Overigens is de verwachting dat Brobbey én Weghorst geen basisspelers zullen worden. Bondscoach Ronald Koeman zal vermoedelijk voor Memphis in de spits kiezen.