'Brian Brobbey heeft misschien het gevoel gehad dat hij maar de 4e Ajax-spits was'

Trevor Wagener • 21:30, 07-02-2021 / Laatste Update: 00:33, 08-01-2024

Ook bij de heren van het Ziggo-programma Rondo kwam het aanstaande vertrek van Ajax-aanvaller Brian Brobbey ter sprake. Als onderdeel van een rotweek voor de Amsterdamse club pakte ook Brobbey de spotlights door zijn aflopende contract niét te zullen verlengen. Tot teleurstelling van iedereen in, bij en rondom Ajax.

"Ik ben hier geen voorstander van", zei presentator Jack van Gelder. "Waarom zou je naar het buitenland gaan, als je niet eens de 1e of 2e spits bent?", ging Marco van Basten verder. "Blijf gewoon een paar jaar, werk je omhoog, doe ervaring op en ga dán verder kijken."

Niet goed genoeg, of te weinig kansen?

De heren kregen weerstand van Ruud Gullit en Khalid Boulahrouz. "Hij krijgt toch niet alle kansen, terwijl die er wel zijn geweest." Van Basten pareerde. "Maar als hij (Brobbey) niet in de basis staat... waarom ga je dan naar een nog grotere club qua moeilijkheidsgraad als RB Leipzig? Ga je daar wel spelen?"

Volgens Boulahrouz ging het om perspectief. Ook de jeugdtransfer van jongeling Julian Rijkhoff naar Dortmund kwam ter sprake. "Mismanagement", brieste Van Basten.