Brian Brobbey: 'Ik beloof iedereen dat Ajax winst op me zal maken'
i

Pro Shots

Brian Brobbey: 'Ik beloof iedereen dat Ajax winst op me zal maken'

Brian Vesseur • 09:13, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:47, 15-01-2024

Brian Brobbey blikt in een uitgebreid interview met De Telegraaf terug op zijn transfer naar RB Leipzig, de mogelijkheid om naar Manchester United te gaan én de volgende keer dat hij een transfer zal maken. Want hij spreekt af: "Ik beloof iedereen dat Ajax winst op me zal maken."

In de zomer 2021 ging Brobbey naar RB Leipzig. Dat was in ogen van veel mensen een gekke transfer, maar de jonge spits legt uit dat er een logische gedachte achter zat. Allereerst werd de afspraak met Brobbey gemaakt bij Ajax dat er geen nieuwe spits zou komen en toen kwam opeens Sébastien Haller. "De duurste aankoop ooit."

'Dat maakte me boos'

Hij vond dat niet eens zo erg, geeft hij aan. "Maar dat mij werd gezegd dat ik in principe niet aan spelen zou toekomen, maakte me boos. En Julian Nagelsmann had zo’n goed verhaal dat ik oprecht dacht dat ik bij Leipzig wél minuten zou maken. Nog voor het seizoen begon waren Nagelsmann en de technisch directeur die me had gehaald, Markus Krösche, weg."

Ajax huurde hem vervolgens weer een half seizoen van RB Leipzig en na die periode wilde Brobbey 'zijn' club graag bedanken. Hij kón naar Manchester United, maar koos voor Ajax. "Om dat mogelijk te maken, heeft mijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez zelfs afgezien van zijn fikse percentage doorverkoop."

'We wilden naar Ajax'

Erik ten Hag belde nog op naar Brobbey en Rodriguez. In Manchester kon de zaakwaarnemer wél zijn doorverkooppercentage krijgen en Brobbey kon een stuk meer verdienen dan hij in Amsterdam zou krijgen. "Maar ons besluit stond vast: we wilden naar Ajax."