Brian Brobbey in zak en as na gigantische missers tegen PSV: 'Ik voel me verantwoordelijk'
i

Pro Shots

Brian Brobbey in zak en as na gigantische missers tegen PSV: 'Ik voel me verantwoordelijk'

Yvo van Dorst • 17:55, 29-10-2023 / Laatste Update: 08:28, 07-01-2024

Brian Brobbey rekent het zichzelf zonder twijfel aan dat Ajax zondag verloor van PSV. De spits van de Amsterdammers miste 3 enorme kansen en schoot zelfs over voor open doel. Toch vraagt Brobbey de fans om nog even geduld te hebben.

"Eerste helft speelden we fantastisch", vertelt een te neer geslagen Brobbey bij ESPN. "Als ik de kansen afmaak, was het een hele andere wedstrijd. Ik voel me daar wel verantwoordelijk voor. Ik weet niet wat er in die tweede helft aan de hand is. Gaven de goals te makkelijk weg. Weet niet waarom we zo uit elkaar vielen."

Plan

Van te voren was er wel een duidelijk plan gemaakt, vertelt Brobbey. "Plan vooraf was gewoon strijden. Hedwiges Maduro had een goed plan gemaakt en dat zag je ook op het veld. Het plan was ook om diep achter de verdedigers te gaan. We wisten dat PSV hoog zou spelen."

Belofte

Brobbey heeft nog een boodschap voor de fans en die komt eigenlijk neer op 1 vraag, geduld houden. "We gaan blijven strijden en de supporters moeten vertrouwen op onze eerste helft van vandaag. Ik denk dat iedereen de eerste helft heeft gevochten."