Brian Brobbey krijgt excuses van Twente-fan na racistische opmerking
i

Pro Shots

Brian Brobbey krijgt excuses van Twente-fan na racistische opmerking

Joris Kaper • 15:35, 22-09-2023 / Laatste Update: 21:25, 11-12-2023

De fan van FC Twente die racistische opmerkingen maakte naar Ajax-spits Brian Brobbey, heeft zijn excuses aangeboden. Dat zegt algemeen directeur van Twente Paul van der Kraan.

De nog maar 16-jarige fan maakt de opmerkingen afgelopen zondag, na afloop van FC Twente - Ajax. "Helaas was er een vervelend incident bij de spelersbus van Ajax", schrijft Van der Kraan op de website van Twente. "Een speler van Ajax werd racistisch bejegend door een 16-jarige jonge man."

Incident

"Onze technisch directeur Arnold Bruggink is meteen de spelersbus van Ajax ingestapt om excuses aan te bieden, maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit is gebeurd. De dader is opgespoord en zal een passende straf krijgen. Inmiddels heeft deze jongen zijn excuus aangeboden aan Brian Brobbey, Ajax en FC Twente. Na een vorig incident bij de spelersbus is er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen. Blijkbaar was dit nog niet voldoende."

Aangifte

Ajax zei zondag al aangifte te doen tegen de fan. Die loopt een risico om een landelijk stadionverbod van 20 jaar te krijgen van de KNVB. Bij Twente heeft hij al een stadionverbod gekregen.

2e keer in korte tijd

Aan het einde van het vorige seizoen ging het ook al mis bij de spelersbus van Ajax in Enschede. Toen deelde Steven Berghuis een klap uit aan een Twente-fan, die het ook voorzien had op Brobbey. Berghuis werd daarvoor 2 wedstrijden geschorst.