🎥 | Brian Brobbey over kritiek Ronald Koeman: 'Er zijn genoeg verbeterpunten'

Joris Kaper • 15:20, 08-11-2023 / Laatste Update: 23:34, 05-01-2024

Brian Brobbey heeft voor de camera van Talpa gereageerd op de kritiek van bondscoach Ronald Koeman. "Ik heb geen invloed op wat andere mensen zeggen", zegt de Ajax-spits tegen verslaggeefster Noa Vahle. "Maar er zijn genoeg verbeterpunten".

Eerder deze week uitte Koeman nogal wat kritiek op de Ajax-spits. Koeman had zich in het tv-programma Rondo verbaasd over de zwakke eerste balaanname en de gebrekkige afwerking van de aanvaller, die vorige maand nog in Oranje debuteerde.

"Dan vraag ik me af: wat doe je dan bij de clubs waar je hebt gespeeld?" aldus Koeman in het programma. Brobbey reageerde woensdag op de uitspraken van de bondscoach. "Ik ben nog een jonge speler, 21 jaar. Ik heb nog veel verbeterpunten en dat is trainbaar", zo erkent Brobbey. "Er zijn altijd mensen die iets over mij zeggen. Ik kan er wel mee leven."

Ook kritiek van Van Basten

Ook Marco van Basten uitte een tijdje terug nog stevige kritiek op de Ajax-spits. "Hij heeft dus 12 jaar in de opleiding van Ajax gezeten, maar heeft nog steeds geen flauw idee wat hij moet doen voor de keeper. Het is echt ongelofelijk. Ajax roept elk jaar dat hun opleiding zo goed is... Als je deze jongen dagelijks training geeft, dan weet hij op een gegeven moment echt wel wat hij moet doen", zei Van Basten.

'Goede spits'

Ajax-coach John van ‘t Schip vind dat de woorden van Koeman niet al te groot gemaakt moeten worden. "Brian is al een goede spits en kan alleen maar beter worden. Hij is een sterk aanspeelpunt en heeft diepte in zijn spel. Brian is fitter en sterker dan toen hij terugkwam bij Ajax en kan 90 minuten blijven gaan."

Straf voor Twente-fan

Overigens reageerde Brobbey ook nog even kort op het nieuws over de Twente-fan die hem racistisch uitgescholden had.