Brian Brobbey spreekt zich uit over haatberichten: 'Dat kan niet door de beugel'
i

Pro Shots

Brian Brobbey spreekt zich uit over haatberichten: 'Dat kan niet door de beugel'

Bart van der Wijst • 23:03, 09-12-2023 / Laatste Update: 06:45, 05-01-2024

Brian Brobbey was zaterdagavond weer eens belangrijk voor Ajax. De spits maakte de openingstreffer bij de overwinning op Sparta. Die wedstrijd stond in teken van haatreacties en -berichten die voetballers krijgen. Na afloop van het duel sprak Brobbey zich daarover uit bij ESPN.

"Wij krijgen heel veel berichten. Zoals je weet gaat het bij mij om racistische dingen", zei hij tegen verslaggever Hans Kraay junior. "Dat kan niet door de beugel, vandaar deze campagne. Ik denk dat het een hele mooie video is."

Social Hate

Met de hashtag #SilenceSocialHate wil Ajax mensen online oproepen om haatreacties te rapporteren. Brobbey kreeg er in zijn carrière ook al vaak mee te maken. "Het raakt me zeker", erkende de spits. "Het is niet goed wat die mensen doen. Het is ook moeilijk om het te stoppen. We hebben een campagne gedaan en hopelijk wordt het minder."

Goal

Over zijn goal: "Dat was een hele goede goal. Ik draai daar denk ik erg goed weg en tikte hem rustig binnen. Ik weet niet of het hakje voor mij was, maar ik stond wel op de goede plek", aldus Brobbey, die nog wat te zeggen had over zijn mandekker Bart Vriends. "In zijn podcast zegt hij altijd dat hij voor me moet staan. Maar ja, dat deed hij niet, haha."