Brighton-coach Potter verdedigt Premier League: 'Niet door alles kan een streep'

Trevor Wagener • 13:30, 26-12-2021 / Laatste Update: 05:15, 12-12-2023

Brighton & Hove Albion-trainer Graham Potter heeft het opgenomen voor de competitieleiding van de Premier League. In Engeland is er nog altijd veel te doen om het wel of niet afgelasten van alle wedstrijden op tweede kerstdag, het traditionele Boxing Day, vanwege de vele coronagevallen bij de clubs die de competitie al wekenlang teistert. Volgens Potter kan de PL simpelweg niet door ieder duel een streep zetten.

Lees ook: 'Dit is het programma op tweede kerstdag, oftewel Boxing Day'

In Groot-Brittannië lopen de cijfers rondom de uitbraak van de Omikron-variant flink op. De voorbije weken werden meerdere Premier League-duels afgelast vanwege gevallen bij de clubs en ook op de feestdag van zondag zijn er 3 duels afgelast.

'Doorspelen'

"Ik heb mijn eigen problemen als hoofdcoach van een team dat zich klaarmaakt voor een belangrijke wedstrijd", zei Potter voorafgaand aan hun competitieduel met Brentford van zondagavond. "Mijn enige zorg, buiten gezondheid om, bij het verplaatsen van wedstrijden in een druk schema is dat we het probleem dan alleen maar verlengen. Iets vooruitschuiven en verleggen naar een andere datum heeft niet veel zin."

Potter hamerde erop dat de clubs, die de voorbije weken nauw met elkaar in contact stonden, moeten vertrouwen op de beslissing die de Premier League maakt. Doorspelen, dus. "Vertrouw de mensen die die beslissingen nemen", rondde hij zijn betoog af. "Luister naar specialisten en mensen die er verstand van hebben."

Ongelijk

Bij veel clubs heerst er, naast de coronaproblemen, wantrouwen over het verloop van de competitie. Het aantal gespeelde wedstrijden verschilt ondertussen nogal tussen sommige clubs gezien de stand op de ranglijst. "We moeten nogmaals vertrouwen op de integriteit van mensen die gaan over het maken van belangrijke beslissingen", sloot Potter af.

"Zij zijn er continu mee bezig, wij niet. Het is alleen maar goed dat zij besloten hebben dat er gevoetbald kan worden."