Broertjes Booth scoren erop los bij Utrecht - Volendam, hattrick Taylor blijkt beslissend
Taylor Booth / Pro Shots

16:33, 04-02-2024 / Laatste Update: 16:36, 04-02-2024

FC Utrecht heeft zondagmiddag met 4-2 van FC Volendam gewonnen. Vier van die zes doelpunten kwamen van Booth. Taylor Booth scoorde driemaal namens Utrecht, broertje Zach Booth maakt een doelpunt voor Volendam.

De Volendam-versie van Booth schoot de bezoekers al vrij snel op voorsprong. Nog voor rust draaide Utrecht dat om. Eerst scoorde Booth (maar dan dus Taylor), Nick Viergever maakte er op slag van rust 2-1 van.

Josh Flint maakte er na 54 minuten weer 2-2 van, maar daarna was de adem van Volendam op. Booth besloot nog twee doelpunten te maken en zo zijn hattrick te voltooien: 4-2.

Stand Eredivisie

FC Utrecht ruikt het linkerrijtje. Momenteel staat de ploeg van Ron Jans elfde in de Eredivisie. Onder leiding van die trainer is Utrecht al twaalf wedstrijden ongeslagen. Na twintig wedstrijden heeft de ploeg 23 punten.

FC Volendam staat nét boven de laatste plek, maar enkel op doelsaldo. Net als Vitesse heeft Volendam twaalf punten na twintig wedstrijden. De veilige vijftiende plek is in handen van Heracles Almelo, dat negentien punten heeft.