Bruno Fernandes en Marcus Rashford maken Ten Hag blij: United verkleint verschil met City
i

Getty Images

Bruno Fernandes en Marcus Rashford maken Ten Hag blij: United verkleint verschil met City

Eimert Pruis • 17:54, 19-02-2023 / Laatste Update: 01:11, 12-12-2023

Manchester United heeft het gat met stadsrivaal en nummer 2 Manchester City verkleind tot 3 punten. City gaf zaterdag een voorsprong uit handen bij Nottingham Forest (1-1). United was veel sterker dan Leicester City dankzij de assistkoning Bruno Fernandes en afrondkeizer Marcus Rashford: 3-0.

Coach Erik ten Hag was zeer tevreden zondagmiddag. Hij zag hoe zijn team na een aarzelend begin het heft in handen nemen. De sterspelers van het moment namen het voortouw en schotelde een heerlijke pot Engels voetbal voor.

Binnen half uur 1-0

Uiteraard maakte Rashford de openingstreffer. In de 25e minuut stuurde Fernandes de Engelse aanvaller weg met een heerlijk passje buitenkantvoet. 1-op-1 met de doelman is Rashford tegenwoordig dodelijk en dus mocht Ten Hag juichen.

Zie ook: Beauty-bal Bruno Fernandes aan dodelijke Marcus Rashford

Dalot blundert

De trainer uit Tukkerland had even later ook moeten juichen, maar Diogo Dalot blunderde voor open doel. Hij kreeg de bal van de rechterkant en op een paar meter van het doel miste hij omdat hij de bal met rechts probeerde in te schieten, in plaats van links. Die had mijn (linksvoetige) oma wel gemaakt.

Dalot mist de kans die niemand zou missen

Rashford scoort weer

Na rust viel de 2-0 alsnog. Natuurlijk was de razendsnelle Rashford de doelpuntenmaker. Hij werd weer om een boodschap gestuurd en hij leverde die weer keurig af.

Fernandes en Sancho beslissen het duel

Als de beslissing nog niet was gevallen dan was dat wel zo 5 minuten later. Net na het uur dacht Fernandes dat het weer tijd was voor een lekker passje. Jadon Sancho profiteerde en zette de mooie 3-0-stand op het scorebord.

Uitspelen

ManU kon de wedstrijd lekker uitspelen en Ten Hag ging nog wat wisselen. Tyrell Malacia bleef op de bank, Wout Weghorst mocht blijven staan. De Nederlandse spits kreeg nog een geweldige kans in de slotfase, maar kon weer niet scoren. Weghorst was wel weer het grootste werkpaard van de dag. En die heb je ook nodig met talentrijke paarden als Rashford en Fernandes.

Weghorst liet weer eens anderen goed voetballen en scoorde niet