🎥 | Bryan Ruiz scoort voor de laatste keer namens FC Twente in emotionele afscheidswedstrijd

admin • 13:59, 18-12-2022 / Laatste Update: 06:49, 12-12-2023

Bryan Ruiz heeft zaterdagavond zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De man uit Costa Rica speelde een afscheidswedstrijd met én tegen FC Twente. De wedstrijd eindigde in 2-2. Mooi detail was dat zowel Ruiz als zijn zoon Mathias tot scoren wist te komen.

Toen bekend werd dat de afscheidswedstrijd er zou komen, nodigde Ruiz zijn oude club uit om aanwezig te zijn bij zijn officiële afscheid als profvoetballer bij Alajuelense, de club in Costa Rica waar de technicus nog onder contract stond.

Zowel vader als zoon scoren

De oefenwedstrijd tussen Twente en Alajuelense was werkelijk een genot om naar te kijken. Zo speelde Ruiz voor beide ploegen en wist hij al na 2 minuten te scoren voor de Tukkers. Manfred Ugalde, spits van FC Twente, maakte er vervolgens 2-0 van waarna WK-ganger Johan Venegas de aansluitingstreffer liet noteren. In de 2e helft zorgde de zoon van Bryan voor een bijzonder moment door de 2-2 tegen de touwen te knallen.

Einde carrière

Een paar minuten voor tijd was het dan echt zo ver. Het einde van de carrière van Ruiz. De landstitel in 2010 met FC Twente was het absolute meesterwerk van de buitenspeler, die later in zijn loopbaan ook nog voor PSV uitkwam. Ook kwam hij nog uit voor onder meer Fulham en Sporting Lissabon. Daarnaast betrad hij liefst 147 keer het veld namens Costa Rica, waarin hij 29 keer doel trof.