Buitenlandse media over Oranje: 'Montenegro verdient extra punten op het Songfestival'
i

Videostill

Buitenlandse media over Oranje: 'Montenegro verdient extra punten op het Songfestival'

Trevor Wagener • 10:02, 14-11-2021 / Laatste Update: 02:38, 12-12-2023

Het Nederlands elftal kon het ticket voor het WK 2022 in Qatar al ruiken, voelen en bijna zien! Toch lieten de mannen van bondscoach Louis van Gaal Montenegro terugkomen (2-2) na een 2-0 voorsprong. De buitenlandse pers is dat ook hard voor Oranje.

"Warhoofden", aldus het Franse L'Equipe. "Tegen Noorwegen hebben zij een laatste kans om ontgoocheling te voorkomen." Bild vond dat het team weer bibberde 'na de gênante afwezigheid op WK 2018'. Ook onze Belgische buren waren niet mild voor de ploeg van Van Gaal.

Moeizaam in Montenegro

"Wat een blamage", aldus het Belgische Nieuwsblad. "De laatste speeldag van de WK-kwalificatiecampagne wordt nog razend spannend voor Nederland. En dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken." Het Spaanse Marca zag een nonchalant Nederlands elftal.

"Oranje had hun koffers al gepakt en dachten alleen maar aan Qatar", schrijven ze. "Ze waren de wedstrijd al vergeten, maar het doelpunt van Vujnovic bracht ze terug in de realiteit." Voor de groepsgenoten was het resultaat van Oranje goed nieuws. Bij Noorwegen is er hoop.

Buitenlandse media over Oranje

"We moeten Montenegro nu extra punten geven op het Eurovisie Songfestival", maakte de krant Dagbladet op. In Turkije is men ook blij. Stel dat Noorwegen van Nederland wint, kan Turkije - bij winst op Montenegro - nog 1e worden in groep G. "Turkije was zaterdagavond aan het googelen", schreef het medium Fanatik. "Hoe verlaat Turkije deze groep?"