Buitenlandse media: 'Reality tv-ster is het nieuwe gezicht van Ajax'
i

ANP

Buitenlandse media: 'Reality tv-ster is het nieuwe gezicht van Ajax'

Marcel Roes • 18:44, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:14, 11-12-2023

Niet alleen in Nederland is er verbazing, verwondering en ongetwijfeld ook veel vermaak over de crisis bij Ajax. In het buitenland wordt de club eveneens onder de loep gelegd. Want hoe kon er in zo korte tijd zo enorm veel mis gaan, met zulke extreem verwoestende gevolgen?

Een van die buitenlandse media die Ajax op de snijtafel legt is The Athletic, onderdeel van The New York Times Company. Het artikel begint met een schets van Jan van Halst.

Expeditie Robinson

Ze blijken de voormalig middenvelder erg interessant te vinden. Niet zozeer omdat hij vroeger een Ajax-speler was, of omdat hij nu tijdelijk algemeen directeur is. Nee: omdat-ie ooit meedeed aan Expeditie Robinson. Dat was in 2021.

Niet zo bekend

In de tweet van het artikel schrijft de site het zo op: 'RealityTV star is the new 'face' of club'. Oftewel: "Een reality tv-ster is het nieuwe gezicht van de club." En dat lijken de schrijvers geen goede zaak te vinden.

Sowieso maakt Van Halst weinig indruk op ze. Ze schrijven: "De voormalig middenvelder is niet een van de bekendste namen bij Ajax. In de jaren tussen 1999 en 2022 speelde hij maar een handjevol wedstrijden voor de club."

Lees ook: Santiago Giménez geeft Ajax nóg een extra tik: Feyenoord wint uiteindelijk met 4-0