Bulgaarse hooligans 'helpen' Hongarije mogelijk aan EK-ticket
i

Getty Images

Bulgaarse hooligans 'helpen' Hongarije mogelijk aan EK-ticket

Brian Vesseur • 19:52, 13-11-2023 / Laatste Update: 22:49, 04-01-2024

Hongarije is bijna zeker van deelname aan het EK 2024 in Duitsland. Het enige wat daar nog voor nodig is, is een overwinning op Bulgarije. Maar in Bulgarije zijn hooligans van plan de wedstrijd te verstoren. Mocht de wedstrijd om die reden niet door kunnen gaan, krijgt Hongarije mogelijk de overwinning cadeau. Dat schrijft De Telegraaf.

De wedstrijd kan waarschijnlijk niet worden gespeeld in Plovdiv, omdat dat stadion wordt verbouwd. Maar uitwijken naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia is volgens de politie daar ook geen optie, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. De wedstrijd staat gepland op donderdag om 18.00 uur. Overigens heeft Bulgarije pas 2 punten en speelt het nergens meer voor.

Een flinke straf?

De voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond, Borislav Mihailov, wil er alles aan doen om de wedstrijd tóch door te laten gaan. Het zou volgens hem een 'catastrofe' zijn als het wordt afgelast. Sterker nog: mogelijk wacht Bulgarije nog een extra straf als er niet kan worden gespeeld. De Telegraaf spreekt zelfs over het mogelijk uitsluiten van Bulgarije voor (de kwalificatie van) Europese toernooien.