Bundesliga: Bayer Leverkusen gaat ongeslagen het nieuwe jaar in

AP

Brian Vesseur • 00:40, 21-12-2023 / Laatste Update: 18:59, 08-01-2024

Bayer Leverkusen heeft woensdagavond met liefst 4-0 gewonnen van VfL Bochum. Het team van Jeremie Frimpong gaat niet alleen als koploper het nieuwe jaar in, maar ook nog eens ongeslagen! Na 16 wedstrijden heeft Bayer Leverkusen 13 keer gewonnen en dus 3 keer gelijkgespeeld.

Patrik Schick scoorde in de eerste helft liefst 3 goals. Een van die goals werd geassisteerd door Frimpong. In de tweede helft zorgde Victor Boniface voor de einduitslag.

Check hier de samenvatting van Bayer Leverkusen:

Bayern München

Daarmee heeft Leverkusen een voorsprong van 4 punten op Bayern München, dat woensdagavond ook won. Op bezoek bij VfL Wolfsburg won Bayern met 2-1. Matthijs de Ligt kwam als invaller binnen de lijnen bij Bayern, terwijl ex-Eredivisionist Vaclav Cerny invaller was bij de thuisploeg. Harry Kane stal de show met een geweldige afstandspoeier.

Check hier de samenvatting van Bayern München:

Stuttgart

Ondertussen ontvouwt VfB Stuttgart zich steeds meer als de verrassing van de Duitse competitie. De formatie won met 3-0 van FC Augsburg en staat nu derde in de Bundesliga. Serhou Guirassy, die deze zomer in de belangstelling stond van Ajax, was wéér trefzeker.

Topscorers

De teller van Kane staat alweer op 21 treffers in 15 Bundesliga-wedstrijden, een enorme hoeveelheid. Maar Guirassy staat in de schaduw niet ver achter hem. De 27-jarige man uit Guinee staat alweer op 17 doelpunten. Boniface, die woensdag ook scoorde, staat op de vierde plek met 10 goals. Daartussen staat Loïs Openda nog met 11 goals.