TV-gids: wordt dit dé Bundesliga-beslisser? Zo kijk je live naar Bayern-Dortmund
i

Pro Shots

TV-gids: wordt dit dé Bundesliga-beslisser? Zo kijk je live naar Bayern-Dortmund

Trevor Wagener • 12:29, 01-04-2023 / Laatste Update: 01:51, 12-12-2023

De Duitse Bundesliga is week in week uit hét toneel van absoluut topvoetbal en ook op deze zaterdag staat de competitie bomvol vette wedstrijden. Zo komt onder meer de gehele top 5 in actie, met dé kraker tussen koploper Borussia Dortmund en Bayern München om 18.30 uur. Scroll gauw verder om te checken waar het duel live te zien is!

Hoe kan je kijken naar Bayern München tegen Borussia Dortmund?

In Nederland zendt Viaplay de titanenstrijd uit. Let op! De live-uitzending begint al om 18.00 uur én volgt gelijk na het Bundesliga-programma van eerder die dag. Genießen!

Stand in de Bundesliga

BVB staat 1 punt voor op concurrent Bayern (53 om 52) na even veel gespeelde wedstrijden (beide 25). Voor Die Borussen is de clash dus meer dan een 6 punten-duel, terwijl Der Rekordmeister de o zo begeerde koppositie bij een mogelijke overwinning over zal nemen. De pot wordt gespeeld in de Allianz Arena in München en staat onder leiding van scheidsrechter Marco Fritz.

Ontbrekende spelers

Bij Bayern zijn de al langere afwezige Lucas Hernández, Jamal Musiala, Manuel Neuer, Mathys Tel en Sven Ulreich niet van de partij. Bij Dortmund ontbreken Mateu Morey, Julien Duranville, Gio Reyna en Thomas Meunier. Mogelijk doen Karim Adeyemi, Youssoufa Moukoko en Jamie Bynoe-Gittens ook niet mee bij de nummer 1: zij zijn niet superfit en achter hun namen staan nog vraagtekens.

Bayern ontsloeg onlangs Julian Nagelsmann als trainer. Dat had deels te maken met zijn vriendin. Hoe dat zit lees je hier.