Bundesliga: grote Moukoko-show bij Dortmund, Bayern wint moeizaam na knotsgekke 1e helft bij Hertha

Jeroen Rooseboom • 18:28, 05-11-2022 / Laatste Update: 06:36, 12-12-2023

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag na een ijzersterke 1e helft met 3-0 afgerekend met Bochum. Ook Bayern won, al ging dat wel wat moeizamer. Het werd 2-3 bij Hertha BSC. Daarnaast waren er nog 3 wedstrijden in de Bundesliga. Check de verslagen hieronder!

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3-0

Het laag geklasseerde Bochum was geen match voor Borussia Dortmund, waar Donyell Malen in de basis stond. Maar het was tijdens de 1e helft vooral de grote Youssoufa Moukoko-show. De pas 17-jarige Duitser maakte de 1-0 en 3-0 voor rust. De 2 jaar oudere Giovanni Reyna nam de 2-0 voor zijn rekening.

Na rust geloofde Dortmund het wel. Het grote wisselen begon halverwege de 2e helft, waardoor Marco Reus na een blessure ook weer speelminuten kon maken. De stand bleef hetzelfde als de ruststand: 3-0.

Hertha BSC - Bayern München 2-3

Wat een knotsgekke 1e helft bij de wedstrijd tussen Hertha en Bayern! De bezoekers uit München stonden in de 38e minuut al op een comfortabele 0-3-voorsprong door een goal van Jamal Musiala en 2 treffers van Eric Choupo-Moting. Maar bij rust was de ploeg uit Berlijn, met Jean-Paul Boëtius in de basis, weer helemaal terug in de wedstrijd. Via goals van Dodi Lukebakio en Davie Selke stond het opeens 2-3.

Der Rekordmeister begon sterk aan de 2e helft, maar dat zakte al gauw in. Hertha maakte nog wel een eigen goal, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel in aanloop naar het doelpunt. Ook claimden de Berlijners nog een penalty in de dying seconds, maar dat wuifde de arbiter gauw weg. Zo bleef het 2-3.

Hoffenheim - RB Leipzig 1-3

Het was uiteraard de absolute sterspeler van RB Leipzig die zijn ploeg op voorsprong zette op bezoek bij Hoffenheim. Christopher Nkunku schoot de bal precies in de linkerkruising. Later dacht Dani Olmo dat hij ook een doelpuntje bij zijn totaal mocht optellen, maar de VAR zag dat er in de aanval op weg naar het doelpunt iemand buitenspel stond. Zijn treffer werd dus afgekeurd.

Kort na rust tekende Georginio Rutter voor de gelijkmaker voor Hoffenheim. Leipzig moest een tandje bijzetten en dus zetten ze hun geheime wapen maar weer eens in. Nkunku maakte de 1-2 en even later kon Olmo ook een geldig doelpunt maken. Hij bepaalde de eindstand op 1-3.

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 1-2

Augsburg begon voortvarend tegen Eintracht. Binnen een minuut zette de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw door een goal van Mergim Berisha de 1-0 op het scorebord. Maar ruim 10 minuten later werkte Sebastian Rode de gelijkmaker binnen en konden beide ploegen in feite opnieuw beginnen. Augsburg en Frankfurt kregen allebei kansen, maar heel gevaarlijk werden ze niet.

Uiteindelijk was het toch Frankfurt wat de wedstrijd naar zich toe trok. Ansgar Knauff maakte de beslissende 1-2 voor de winnaar van de Europa League van vorig seizoen.

1. FSV Mainz 05 - Wolfsburg 0-3

Hoewel Mainz de meeste kansen bij elkaar voetbalde, was het Wolfsburg wat een beetje onverdiend de score opende. Patrick Wimmer kon eenvoudig afmaken op aangeven van Felix Nmecha. Bij de uitploeg stond Micky van de Ven weer in de basis. Bij rust was de stand 0-1.

Na rust kon Wolfsburg door goals van Maximilian Arnold en Ridle Baku uitlopen naar een makkelijke 3-0-overwinning.