Bundesliga: Nederlands Leverkusen wint simpel, Becker dé man bij Union en Flekken houdt de 0
i

Getty Images

Bundesliga: Nederlands Leverkusen wint simpel, Becker dé man bij Union en Flekken houdt de 0

Eimert Pruis • 18:25, 26-02-2022 / Laatste Update: 02:22, 08-01-2024

Bayer Leverkusen heeft een simpele zaterdagmiddag gehad. Met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong op de backs versloeg Leverkusen Arminia Bielefeld met 3-0. Sheraldo Becker was de grote man bij Union Berlin, dat met 3-1 won (van Mainz).

Leverkusen dankte de zege aan 2 doelpunten van Moussa Diaby en 1 van Lucas Alario. Bij de thuisclub hield Frimpong het 75 minuten vol en toen werd hij gewisseld door weer een andere Nederlandse back: Timothy Fosu-Mensah. Daley Sinkgraven, de 4e Nederlandse back van Leverkusen, bleef op de bank.

Flekken houdt de nul

Een 3e 3-0 viel er bij SC Freiburg-Hertha BSC. Mark Flekken hield bij Freiburg keurig de nul en Jurgen Ekkelenkamp moest bij de uitclub genoegen nemen met een korte invalbeurt. Freiburg klom naar de oh zo mooie 4e plaats (Champions League!). Leverkusen staat 3e met 4 punten meer dan Freiburg.

Union Berlin klom naar de 7e plaats, mede dankzij de excellerende Becker. De Surinamer, die in het verleden voor onder meer ADO Den Haag en PEC Zwolle speelde, maakte een doelpunt en gaf een assist. 1. FC Mainz 05 moest eraan geloven met 3-1. Bij de verliezers vielen Jean-Paul Boëtius en Delano Burgzorg in. De laatste scoorde ook nog.

Uitslagen Bundesliga 24 februari

Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld 3-0

Freiburg - Hertha 3-0

Union - Mainz 3-0

Borussia Mönchengladbach VfL Wolfsburg 2-2

Greuther Fürth - FC Köln 1-1