Bundesliga: Ritsu Doan matchwinner voor Freiburg, Union en Leverkusen spelen gelijk

Jeroen Rooseboom • 19:30, 29-04-2023 / Laatste Update: 22:34, 07-01-2024

Ritsu Doan heeft eindelijk weer eens gescoord voor Freiburg. De Japanse aanvaller was daardoor zaterdag direct de matchwinner tegen FC Köln. Verder stonden er bij Union Berlin tegen Bayer Leverkusen veel Nederlanders op het veld, maar daar werd niet gescoord. Check onderaan de rest van de uitslagen in Duitsland!

FC Köln - Freiburg 0-1

De eerste helft van de wedstrijd tussen Köln en Freiburg had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Er gebeurde werkelijk niets bijzonders voor beide doelen. Na rust wel: 10 minuten na de hervatting was het oud-speler van FC Groningen en PSV Ritsu Doan die de 1-0 voor Freiburg maakte. Tekst gaat verder onder de tweet.

Het was ook het enige doelpunt van de middag. De 3 punten konden mee terug naar het zuiden van Duitsland. Freiburg blijft daardoor bovenin meedraaien en staat op de 4e plek, die recht geeft op een Champions League-ticket.

Union Berlin - Bayer Leverkusen 0-0

Bij Union mochten Danilho Doekhi en Sheraldo Becker vanaf het begin meedoen, bij Leverkusen startten Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker. Het duel tussen de nummer 3 en de nummer 6 van Duitsland kwam nooit echt goed op gang. De eerste helft zag weinig mooie momenten voor de beide doelen.

De eerste echt grote kans volgde pas in de 86e minuut: Bakker dwong Union-keeper Frederik Ronnow tot een knappe redding na zijn kopbal richting de linkerpaal. Het was zo'n beetje het enige hoogtepunt van de wedstrijd: er werd niet gescoord.