Bundesliga: Sheraldo 'Spiderman' Becker sloopt Freiburg, Bayern wint dik van Schalke

Jeroen Rooseboom • 19:30, 13-05-2023 / Laatste Update: 09:32, 12-12-2023

Sheraldo Becker heeft met zijn Union Berlin met 4-2 gewonnen van het Freiburg van Mark Flekken. De Amsterdammer scoorde 2 keer en vierde 1 van zijn goals op een bijzondere manier: met een Spidermanmasker. Bayern kan ook weer 3 punten bijschrijven na een 6-0-overwinning op Schalke.

Union Berlin - Freiburg 4-2

Tijdens de 1e helft van het duel in Berlijn was het de grote Sheraldo Becker-show. Bij de 2-0 (de 1e van zijn 2 goals) viste hij een masker van superheld Spiderman uit zijn tenue om de goal te vieren. Niet lang daarna kon Becker weer juichen: hij zorgde ook voor de 3-0 voor de rust.

Na de thee knokte Freiburg zich terug in de wedstrijd, want in de 70e minuut stond het plots weer 3-2. Maar de ploeg van Nederlandse doelman zou toch zonder punten huiswaarts keren. Uiteindelijk werd het 4-2 in Stadion An der alten Försterei.

Bayern München - Schalke 04 6-0

Bayern had geen kind aan Schalke zaterdagmiddag. Met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis won Der Rekordmeister met 6-0 van de ploeg uit Gelsenkirchen. Mazraoui scoorde de laatste goal. Thomas Müller (1-0), Joshua Kimmich (2-0), Serge Gnabry (3-0 en 4-0) en Mathys Tel waren de andere namen op het scorebord.