Burnley deert grote misser Wout Weghorst niet en pakt cruciale 3 punten in degradatiestrijd
i

Getty Images

Burnley deert grote misser Wout Weghorst niet en pakt cruciale 3 punten in degradatiestrijd

Eimert Pruis • 00:38, 22-04-2022 / Laatste Update: 14:46, 08-01-2024

Burnley heeft 3 hele belangrijke punten gepakt, thuis tegen Southampton. De club van spits Wout Weghorst is in een spannende degradatiestrijd verwikkeld en moest eigenlijk wel winnen om hoop op lijsbehoud in de Premier League levend te houden. Dat gebeurde: 2-0.

Connor Robert en Nathan Collins maakten de doelpunten (allebei in de 1e helft). Weghorst werkte vooral keihard, maar had er ook 1tje moeten maken. De Nederlandse spits, die Burnley vorige week nog aan 1 punt hielp, kon deze keer niet scoren. Hij kopte van dichtbij op de paal. Check de misser hieronder.

Weghorst in actie

Dyche

Sean Dyche was 10 jaar lang de coach, maar sinds zijn ontslag pakte Burnley 4 punten. De supporters zijn hem echter niet vergeten. Vlak voor tijd klonk een oorverdovend applaus, speciaal voor Dyche.

Nog 1 punt achter (maar ook 1 wedstrijd meer)

De nummer 18 van de Premier League heeft nu 1 punt achterstand op de veilige 17e plaats, Everton. De 'Toffees' hebben alleen nog 1 wedstrijd tegoed. Burnley heeft nog 6 duels om degradatie te voorkomen. Leeds is met 5 punten meer ook nog in het vizier.

De 2-0