Bye bye! Utrecht-verdediger Van der Kust vertrekt op huurbasis naar Texas
i

Pro Shots

Bye bye! Utrecht-verdediger Van der Kust vertrekt op huurbasis naar Texas

Jeroen Rooseboom • 23:47, 09-02-2023 / Laatste Update: 23:40, 08-01-2024

FC Utrecht laat Djevencio van der Kust op huurbasis vertrekken naar Houston Dynamo FC, een club die uitkomt in de hoogste Amerikaanse voetbalklasse MLS.

De 21-jarige verdediger maakte sinds 2012 deel uit van de jeugdopleiding van FC Utrecht. In de zomer van 2020 sloot hij aan bij Jong FC Utrecht, een jaar later maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht waarvoor Van der Kust tot nu toe 24 officiële wedstrijden speelde.

Ontwikkeling

"De ontwikkeling van Djevencio kan als voorbeeld dienen voor alle jonge talenten binnen onze jeugdopleiding", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "De tweede seizoenshelft van vorig seizoen en in de eerste wedstrijden van de huidige jaargang groeide hij uit tot een vaste waarde in het eerste elftal. De concurrentiestrijd op de linksbackpositie is echter toegenomen en niet in zijn voordeel beslist."

Van der Kust wordt, onder voorbehoud van de medische keuring en de werkvergunning, tot en met het einde van het seizoen uitgeleend aan de club uit Texas, die een optie tot koop heeft.