Cádiz vraagt om stilleggen LaLiga na blunder arbitrage: 'Ernstige schade opgelopen'
i

Getty Images

Cádiz vraagt om stilleggen LaLiga na blunder arbitrage: 'Ernstige schade opgelopen'

Sjors Tanis • 23:29, 01-03-2023 / Laatste Update: 02:44, 08-01-2024

Als het aan Cádiz ligt wordt LaLiga stilgelegd totdat een beroep bij het sporttribunaal CAS is behandeld. De in degradatiegevaar verkerende club wil dat het resultaat van het duel met Elche (1-1) wordt geannuleerd vanwege een fout van de arbitrage.

De Spaanse voetbalbond RFEF wees het verzoek af, waarna de club het nu hogerop zoekt bij het CAS. Cádiz staat momenteel 16e, 2 punten los van de degradatiezone.

Waar gaat het om?

Cádiz stond in het degradatieduel met Elche met voor 1-0 toen Ezequiel Ponce in de 81e minuut gelijkmaakte. Die speler had daarvoor in buitenspelpositie gestaan. Noch de scheidsrechter noch de VAR zag er een probleem in waarna het duel in 1-1 eindigde.

Lees ook: Zulte Waregem wil scheidsrechters niet meer bij eigen wedstrijden: 'Een groot schandaal'

De RFEF wees de eis de laatste 9 minuten over te spelen bij een 1-0-stand af. Cádiz meldde woensdag in een verklaring naar het CAS te zijn gestapt 'omdat het ernstige schade heeft opgelopen'. De club blijft bij zijn verzoek de laatste minuten over te laten spelen vanwege het 'ongelukkig en nalatig optreden van het scheidsrechtersteam, met name van de VAR'.