Cambuur komt met statement na misdragingen supporters: 'Een zwarte avond'
i

Pro Shots

Cambuur komt met statement na misdragingen supporters: 'Een zwarte avond'

Sjors Tanis • 16:37, 22-11-2021 / Laatste Update: 02:45, 12-12-2023

Ondanks de overwinning op FC Utrecht (2-1) kijkt SC Cambuur terug op een 'zwarte avond'. De wedstrijd in Leeuwarden moest in de beginfase 2 keer worden stilgelegd. Eerst omdat er van buiten het stadion vuurwerk op het veld werd gegooid, daarna omdat er mensen het stadion binnendrongen.

De club heeft maandagmiddag een statement naar buiten gebracht.

'Zwarte avond'

"Het was een onwerkelijk beeld rondom het stadion waarbij pubers, soms zelfs kinderen, de orde verstoorden en de boel vernielden", zegt algemeen directeur Ard de Graaf in een verklaring. "We kijken wat dat betreft terug op een zwarte avond en dat is een treurige constatering als je kijkt naar hoe geweldig ons team aan het presteren is. Dit geweld was niet tegen te houden en gezien de situatie in de andere steden hebben we met een serieus maatschappelijk probleem te maken. Als SC Cambuur zijnde gaan we bijdragen waar we kunnen om deze lieden op te sporen en verantwoordelijk te stellen."

Vanwege de coronamaatregelen moeten ook de wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voorlopig weer zonder publiek worden gespeeld. In heel wat steden ging het afgelopen weekeinde mis en drongen mensen de stadions in. Dat gebeurde in de Eredivisie bij AZ - NEC, Heracles Almelo - Fortuna Sittard en SC Cambuur - FC Utrecht.

Check de hele verklaring via de link in de tweet hieronder.