Cambuur-trainer Henk de Jong sneert naar Ajax: 'Ik neem de wedstrijd tegen Hercules wél serieus'
Trainer Henk de Jong van Cambuur. ©Pro Shots

Cambuur-trainer Henk de Jong sneert naar Ajax: 'Ik neem de wedstrijd tegen Hercules wél serieus'

10:21, 21-01-2024 / Laatste Update: 12:03, 21-01-2024

Trainer Henk de Jong van Cambuur is erg goed voorbereid op de bekerwedstrijd tegen Hercules. Ook al werd het duel donderdagavond nog afgelast vanwege het veld, de voorbereiding ging door. De Jong wil niet in de val trappen waar Ajax voor de winterstop wel in trapte.

De altijd goedlachse De Jong zat zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN en kon het niet laten een sneer aan Ajax uit te delen. De grote club werd in de KNVB Beker uitgeschakeld door de amateurs van Hercules. Iets dat Cambuur niet wil laten gebeuren. Dus laat De Jong niks aan het toeval over.

"Ik neem de wedstrijd tegen Hercules héél serieus. Eigenlijk net als een competitiewedstrijd", zegt De Jong. Hij stuurde al een assistent naar wedstrijden van Hercules en bestudeerde ook videobeelden. "We hebben acht wedstrijden van Hercules gezien nu", zei de trainer bij de ESPN-talkshow.

'Dan ga je naar de kloten'

"Ik heb ook een ploeg gezien die dacht dat ze het wel even gingen doen in de laatste wedstrijd voor de vakantie. Hoe de tegenstander speelde, maakte niet eens uit. Nou, dan ga je naar de kloten", doelde De Jong op de bekeruitschakeling van Ajax tegen Hercules.

Afgelopen donderdag zou Hercules - Cambuur in de achtste finales van de beker gespeeld worden, maar dat duel werd ruim een uur voor de aftrap alsnog afgelast vanwege het slechte veld. Komende donderdag (25 januari) wordt het ingehaald. De loting voor de kwartfinale is ook al geweest. De winnaar speelt thuis tegen Vitesse.