Carel Eiting verklaart ziekmelding bij seizoensopener: 'Voelde me niet veilig en prettig op de club'
i

ANP

Carel Eiting verklaart ziekmelding bij seizoensopener: 'Voelde me niet veilig en prettig op de club'

Bart van der Wijst • 11:02, 18-08-2023 / Laatste Update: 01:36, 12-12-2023

Carel Eiting schoof donderdagavond aan bij de spoedarbitragezaak in Zeist die hij had aangespannen tegen zijn club FC Volendam. De middenvelder wil naar FC Twente. Vorige week bij de openingswedstrijd van het Eredivisieseizoen meldde Eiting zich ziek. Al was hij dat niet.

"Ziek is een benaming. Het betekent niet dat ik ziek in bed lig, maar dat ik me niet meer veilig en prettig voel op de club. Sommige mensen kijken mij niet meer aan", zei hij donderdag in Zeist.

tekst gaat door onder de tweet

Arbitragezaak

Dan door naar de arbitragezaak. Eiting wil naar Twente, dat volgens de middenvelder voldoet aan de clausule in zijn contract. Het 'kamp Eiting' beweert dat hij voor 400.000 euro kan vertrekken. "Carel is onterecht de boeman. Hij heeft zich netjes gedragen. Volendam blijft gemaakte afspraken negeren. We voelen ons belazerd en bedrogen", zei advocaat Frans de Wever.

Tegen het einde van de arbitragezaak mocht Eiting zijn zegje doen. "Ik slaap er slecht van. Het heeft veel negatieve impact op mij en mijn familie", sprak de middenvelder.

Miljoenen

Dan FC Volendam. Die club wil graag de maximale prijs voor Eiting. Ook zouden er volgens hen afspraken zijn gemaakt dat de middenvelder dan een deel van de transfersom ontvangt. "Volendam gunt Eiting zijn transfer naar een droomclub, maar Eiting moet Volendam ook de afgesproken maximale transfersom gunnen en zich aan de afspraken houden."

De arbitragecommissie van de KNVB buigt zich nu over de zaak en de benoemde argumenten en komt binnen een week met een uitspraak.