Carlo Ancelotti blijft langer bij Real Madrid
i

Getty Images

Carlo Ancelotti blijft langer bij Real Madrid

Bart van der Wijst • 14:42, 29-12-2023 / Laatste Update: 01:03, 05-01-2024

Contractnieuws uit Madrid! Daar heeft Carlo Ancelotti een krabbeltje gezet onder een nieuwe verbintenis. De Italiaanse succestrainer ligt nu tot de zomer van 2026 vast. Het oorspronkelijke contract van Ancelotti liep komende zomer af.

Opvallend is het nieuws wel, want de afgelopen periode gonsde het van de geruchten over Ancelotti. Zijn naam werd veelvuldig gelinkt aan het bondscoachschap bij Brazilië. Daar viel de keuze dus uiteindelijk niet op, wel op contractverlenging bij Real Madrid.

Succescoach

Met Real Madrid beleefde de 64-jarige Ancelotti de nodige successen. Verdeeld over 2 periodes (2013-2015, 2021-heden) won hij maar liefst 10 prijzen, waaronder 2 keer de Champions League. In 2021/22 werd Real Madrid voor het laatst kampioen onder Ancelotti. Na 18 speelrondes in het huidige seizoen staat de Koninklijke samen met Girona bovenaan. Beide ploegen hebben 45 punten.

Carrière als trainer

Ancelotti heeft een glansrijke carrière als hoofdtrainer. Naast Real Madrid werkte hij bij Reggina, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Bayern München, Napoli en Everton. Hij won nationale titels in Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Ook was hij 4 keer de beste in de Champions League: 2 keer met AC Milan en 2 keer met Real Madrid. Dat is een record.