Carlo Ancelotti pakte elfde prijs met Real Madrid en evenaart Zinedine Zidane
i

Getty Images

Carlo Ancelotti pakte elfde prijs met Real Madrid en evenaart Zinedine Zidane

08:32, 15-01-2024 / Laatste Update: 14:08, 15-01-2024

Carlo Ancelotti heeft zijn elfde prijs met Real Madrid te pakken. Zondagavond won De Koninklijke met liefst 4-1 van eeuwige rivaal FC Barcelona in de strijd om de Supercopa. De Italiaanse trainer pakte evenveel titels met Real Madrid als Zinedine Zidane deed als trainer. Er is nog maar één legendarische Real Madrid-coach met meer titels.

Dat is Miguel Muñoz, die in de jaren '60 en '70 veertien titels won. Ancelotti bekijkt het stap voor stap. Na de wedstrijd kreeg hij te horen dat hij Zidane had geëvenaard. "Daar ben ik blij mee, maar nu moeten we vechten voor de twaalfde." In LaLiga kan Real Madrid de koppositie pakken, terwijl de club ook nog actief is in de Champions League én de Copa del Rey (Spaanse beker). Mogelijk gaat Ancelotti dit seizoen al voorbij aan Zidane.

Beide benen op de grond

Ancelotti was dolblij na de gewonnen Super Cup, maar komende donderdag wacht alweer het bekerduel tegen Atlético Madrid. "We moeten hard blijven werken, want dat is waar ik van hou en wat mijn omgeving wil. Ik krijg veel hulp van de technische staf en de spelers. Ze laten zien dat ze serieus en professioneel zijn. Ik voel de steun en de liefde van deze club. Ik ben nu in de zevende hemel, maar ik zal snel weer met beide benen op de grond staan."

Supercopa

Ook blikt Ancelotti logischerwijs nog even terug op de gewonnen finale. Hij vindt de uitslag wel ietwat geflatteerd. "We hebben goed gebruik gemaakt van hun hoge laatste lijn, met een geïnspireerde Vini op de counter. Het was een moeilijke wedstrijd, dit resultaat doet geen recht aan hoe Barcelona heeft gespeeld. Bij de 3-1 was het beslist en na de 4-1 gaven zij het een beetje op."