Carlos Tévez kapt er na imposante carrière mee: 'Dit is het, ik heb alles gegeven'

Bart van der Wijst • 15:45, 04-06-2022 / Laatste Update: 22:05, 07-01-2024

Carlos Tévez is op. Daarom stopt de 38-jarige Argentijn nu officieel met voetballen. Dat maakte hij in een interview op de Argentijnse televisie bekend. "Ik ga met pensioen, het is officieel", sprak Tévez.

"Ik heb veel aanbiedingen gehad, onder meer uit de Verenigde Staten. Maar dit is het. Ik heb alles gegeven", benadrukte de spits.

Grootste fan

Tévez zat sinds de zomer van 2021 zonder club nadat hij vertrok bij zijn jeugdliefde Boca Juniors. Hij was van plan om nog jaren door te gaan, maar kwam terug op dat besluit vanwege het overlijden van Segundo Raimundo, de man die Tévez adopteerde nadat zijn biologische vader voor de geboorte overleed. "Ik ben nu gestopt omdat ik mijn grootste fan ben verloren", zei hij daarover.

Imposante carrière

Het begon voor Tévez zoals gezegd allemaal bij Boca Juniors, waar hij in 2001 doorbrak. Na een jaartje bij het Braziliaanse Corinthians begon in 2006 zijn avontuur in Europa bij West Ham United. Daar speelde hij zich als snel in de kijker van Manchester United, dat hem voor 2 succesvolle seizoenen huurde.

Na 2 kampioenschappen in de Premier League wilde ManUnited hem definitief inlijven, maar toen koos Tévez voor stadsgenoot Manchester City. Ook daar won hij de titel, evenals bij Juventus (2 keer) daarna. In 2015 keerde de Argentijn terug bij 'zijn' Boca Juniors. Na een iets minder succesvol uitstapje in China (2017) besloot hij daar zijn carrière. Het ga je goed, Carlitos!

Tévez scoorde 237 keer in 607 officiële duels. Ook kwam hij 76 keer uit voor de Argentijnse nationale ploeg, waarin hij 13 keer het net vond.