Celtic probeert alles, maar lukt het niet om te winnen van Shakhtar Donetsk

Eimert Pruis • 22:38, 14-09-2022 / Laatste Update: 05:16, 12-12-2023

Celtic en Shakhtar Donetsk hebben allebei een punt overgehouden aan hun treffen in het Poolse Warschau. Op papier een goed resultaat voor Celtic, maar de Schotten hadden recht op veel meer. Dan moet je wel de kansen afmaken en dat deden ze maar 1 keer: 1-1.

De Schotse club had de 1e wedstrijd nog kansloos verloren van Real Madrid. Deze keer had Celtic het betere van het spel. Knap tegen het Shakhtar dat nog even van RB Leizpig had gewonnen met 1-4. Celtic zal wel erg balen dat het niet de volle buit pakte.

Celtic opende weergaloos

Celtic startte geweldig. De Schotse club ging in Warschau (waar vanwege de oorlog in Oekraïne gespeeld moest worden) vol in de aanval. Shakhtar werd naar achteren gedrukt en de openingstreffer kon niet lang op zich wachten.

Onverwachte counter

Uiteindelijk viel die een beetje gelukkig. De Oekraïners waren in de aanval toen Celtic-verdediger Sead Haksabanovic de bal wild wegramde. Plots viel de bal voor de Japanse aanvaller Reo Hatate. Shakhtar had niet gerekend op een counter en stond met 3 tegen 5. Hatate kreeg de bal enigszins gelukkig langs de doelman en een inglijdende verdediger.

Uit het niets gelijk

Celtic ging door met aanvallen en was veel beter. Tot na een half uur spelen de stand opeens weer gelijk was. Het Oekraïense toptalent Mykhailo Mudryk werd weggestuurd en hij joeg de bal in het dak van het doel.

Toptalent Mudryk juicht

Afgekeurde goal

De rollen waren omgedraaid en Shakhtar hoopte nog voor de rust op voorsprong te komen. Dat leek ook te gebeuren toen Marian Shved binnenschoot. De Nederlandse VAR-scheidsrechters Rob Dieperink en Dennis Higler grepen echter in. De bal was eerder al over de achterlijn geweest.

Ook oud-VVV-spits lukt het niet

Celtic was in de 2e helft een stuk beter en ging op zoek naar de winnende. De Schotten misten echter kans op kans. Zelfs invaller Giorgos Giakoumakis - ooit goalgetter bij VVV-Venlo - wist het net niet te vinden. De Griekse spits miste nog een paar grote mogelijkheden.