Champions League: Mbappé en Haaland winnen en scoren 2 keer, Real Madrid verslaat Celtic
i

Getty Images

Champions League: Mbappé en Haaland winnen en scoren 2 keer, Real Madrid verslaat Celtic

Bart van der Wijst • 00:57, 07-09-2022 / Laatste Update: 04:31, 12-12-2023

De Champions League is dinsdag officieel van start gegaan. De voorrondes zijn achterwege, vanaf nu is het tijd voor het echte werk. En de groepsduels stelden niet teleur. Hieronder lees je een overzicht - en zie je een aantal goals - van de meeste wedstrijden.

Chelsea ging eerder op de avond al verrassend onderuit bij Dinamo Zagreb. De winnaar van 2021 verloor met 1-0 in Kroatië. Borussia Dortmund won eenvoudig van FC Kopenhagen.

Mbappé plaagt Juventus

Paris Saint-Germain tegen Juventus was op papier de clash van de avond. Maar met speels gemak walste de Franse topploeg voor rust aan de hand van Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé over de ploeg uit Turijn heen. Mbappé was het goudhaantje en scoorde 2 keer. Juventus veranderde in een ouderwetse schopploeg om erger te voorkomen.

Na de pauze had Mbappé oogkleppen op. De Fransman was weer eens te snel voor de defensie van Juventus en ging richting het doel van Juventus. Hij vergat echter Neymar naast hem en besloot het zelf te doen. Mbappé raakte het zijnet, tot frustratie van Neymar. Niet veel later kwam Juventus terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Weston McKennie. PSG-keeper Gianluigi Donnarumma voorkwam nog de gelijkmaker, langszij kwam de 'Oude Dame' niet meer.

Haaland op stoom

Wat Mbappé kan, kan ik ook moet Erling Haaland gedacht hebben. De reus van Manchester City maakte er 2 tegen Sevilla, de andere goals werden gemaakt door Phil Foden en Ruben Días. Haaland maakte zijn 24e en 25e doelpunt in de Champions League, daar had hij maar 20 duels voor nodig. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo had er na 20 duels 0.

Real Madrid wint geflatteerd

Op Celtic Park was er eindelijk weer eens Champions League te zien. Celtic begon ook aanvallend tegen titelhouder Real Madrid, alleen de Schotten vergaten zichzelf te belonen. De thuisploeg kreeg meerdere kansen, alleen de bal ging er niet in. Dat lukte bij Real Madrid eenvoudiger. Zij scoorden via Vinícius Júnior, Luka Modric en invaller Eden Hazard. Het smetje op de zege was het uitvallen van aanvoerder Karim Benzema.

Alle uitslagen:

Dinamo Zagreb - Chelsea 1-0 (Groep E)

Salzburg - Milan 1-1 (Groep E)

Celtic - Real Madrid 0-3 (Groep F)

RB Leipzig - Shakhtar Donetsk 1-4 (Groep F)

Borussia Dortmund - FC Kopenhagen 3-0 (Groep G)

Sevilla - Manchester City 0-4 (Groep G)

Benfica - Maccabi Haifa 2-0 (Groep H)

Paris Saint-Germain - Juventus 2-1 (Groep H)