Champions League play-offs: FC Kopenhagen haalt de groepsfase, Dinamo Zagreb pas na verlenging

Getty

Jeroen Rooseboom • 01:37, 25-08-2022 / Laatste Update: 00:59, 12-12-2023

FC Kopenhagen had aan een 0-0-gelijkspel tegen Trabzonspor genoeg om door te gaan naar de groepsfase van de Champions League. In Zagreb dwong Dinamo pas na verlenging deelname aan de groepsfase af tegen Bodø/Glimt. Daar werd het 4-1.

Trabzonspor- FC Kopenhagen

Trabzonspor moest een 2-1-achterstand goedmaken en ging er gelijk voor. De Turken creëerden meerdere goede kansen onder het toeziend oog van scheidsrechter Danny Makkelie, maar dit resulteerde nog niet in een doelpunt voor de pauze. FC Kopenhagen, waar Mohamed Daramy in de basis startte, kon er vrijwel niets tegenover zetten. De ploegen zochten met de brilstand de kleedkamers op na 45 minuten.

Ook in de 2e helft bleef de Turkse kampioen aanvallen, maar het lukte niet om door de Deense defensie te breken. Er werd niet gescoord en dus gaat FC Kopenhagen door naar de groepsfase van het miljoenenbal.

Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

De heenwedstrijd in Noorwegen was geëindigd in een 1-0-overwinning voor Bodø/Glimt. Dinamo Zagreb moest dus flink aan de bak om zicht te houden op de groepsfase van de Champions League. En aan de bak gingen ze, want Mislav Orsic scoorde al na 4 minuten de 1-0 voor de Kroaten.

Daarna bleef de Kroatisch kampioen doordrukken. Dat resulteerde in de 2-0 zo'n 10 minuten voor rust. Bruno Petkovic rondde stijlvol af en zorgde ervoor dat zijn ploeg met een goed gevoel aan de thee kon gaan.

De 2 ploegen hielden elkaar in de 2e helft lang in evenwicht. Totdat Albert Grønbaek in de 70e minuut de 2-1 binnenschoot. De Noren waren sowieso sterker in de 2e helft. Bodø, dat vorig jaar AZ uitschakelde in de Conference League, creëerde een stuk meer kansen dan voor rust. Er werd daarna niet meer gescoord in de 2e helft, dus mochten de teams zich opmaken voor de verlenging.

Het duurde even, maar in de 117e minuut scoorde Josip Drmic de bevrijdende goal voor Dinamo. Kort daarna werd het ook nog 4-1 door Peter Bockaj. Daardoor gaat Dinamo door naar de groepsfase.