🎥 | Champions League: samenvatting Sevilla - PSV

Bart van der Wijst • 00:24, 30-11-2023 / Laatste Update: 04:28, 08-01-2024

PSV overwintert in de Champions League. Daar zag het lange tijd niet naar uit toen PSV na een uur spelen met 2-0 achter stond tegen Sevilla. Een rode kaart, goede invallers en wat hulp van Arsenal zorgden uiteindelijk voor een fantastische woensdagavond voor de Eindhovenaren. Wedstrijd gemist? Check dan onderin het artikel de samenvatting!

De ervaren rot Sergio Ramos maakte de openingstreffer bij Sevilla - PSV. Een vrije trap werd door de 37-jarige verdediger binnen gewandeld. Even later leek het zelfs 2-0 te worden via Djibril Sow, maar hij zag zijn treffer afgekeurd worden wegens hands.

Knotsgekke tweede helft

Toen Youssef En-Nesyri kort na rust de 2-0 maakte, leek het over en sluiten voor PSV. Niks lukte, vooral in aanvallend opzicht. PSV werd in de wedstrijd geholpen door een oliedomme rode kaart van Lucas Ocampos, die vorig jaar nog 114 minuten speelde in een Ajax-shirt.

Een paar minuten na de rode kaart van Ocampos was het tijd voor de invallers. Eerst scoorde Ismael Saibari heel fraai, daarna kopte Yorbe Vertessen de gelijkmaker binnen: 2-2. De UEFA gaf de goal echter aan Nemanja Gudelj, die de bal achter zijn eigen doelman liep. Ricardo Pepi, een andere invaller, maakte de comeback compleet door in de 92e minuut de 3-2 binnen te koppen.